BEMER terápia és a csonttörés

BEMER terápia

BEMER készülék bérlése minden napra!

BEMER terápia és a csonttörés

BEMER terápia és a csonttörés – újabb tapasztalat és köszönőlevél

Valódi segítség csonttörés esetén a BEMER terápia, ezt sokan tudjuk már, azonban mindig jólesik és megerősít egy-egy pozitív felhasználói visszajelzés. Köszönöm Eszter, hogy a nevét is adja véleményéhez! Jó egészséget és erős csontokat kívánok!

Jöjjön Petrovits Eszter levele Budaörsről:

„2014.05.05-én este 10 órakor, a sötét konyhában, figyelmetlenségemből származóan sípcsonttörést szenvedtem. Mivel csontritkulásom is van, illetve más autoimmun betegségem, a sebész orvos előreláthatóan 2,5-3 hónapra tette a csont teljes mértékű összeforrásának időpontját és a lábam ismételt terhelhetőségét. Közvetlenül a töréskor elvégzett röntgen ezt mutatta:

 "A tibia distalis diaphysisében, az erősen prototikus csontállományban disloc. nélküli ferde törés látható"
A szerencse a szerencsétlenségben az volt, hogy a törés nem mozdult el és nem törött el szilánkosan.
Dóra és István ahogyan megtudta mi is történt, rögtön segítségemre sietett és rendelkezésemre bocsátotta a BEMER gépet és ellátott az ilyen esetekben történő használatáról. 3 héten át, napi 4-5x, 20 percre használtam a BEMER géphez tartozó sálat, közvetlenül a törésre ráhelyezve.
Amit rögtön, az első néhány nap után éreztem, az a fájdalom csökkenése volt. Amíg korábban nagyon nagy fájdalom ellenére tudtam csak a lábamat akár néhány centivel arrébb tenni, a BEMER néhány napos használata után ezt és ennél nagyobb mozdulatokat, már könnyedén megtettem. A sípcsontom nem volt bedagadva és különösebb elváltozás sem volt látható rajta.
A törés utáni nap még fájdalomcsillapító nélkül sem létezhettem, a BEMER gép használatba vétele után rögtön elhagyhattam a gyógyszert és a fájdalmam is kezdett alábbhagyni. Egy hónappal a törés elszenvedése után készült röntgenfelvétel, már kielégítő gyógyulást mutatott:

"A tibia törtvégei közt kielégítő, áthidaló calus még nem alakult ki."

Orvosom már ekkor csodálkozásának adott hangot és a következő röntgent már 3 hétre rá tűzte ki és előre jelezte azt is, ha így javul továbbra a lábam, 3 hét múlva már elkezdhetem ismét terhelni. Ez be is következett, ugyanis 3 hét múlva a röntgen már ezt mutatta:
"A tibia ferde törése kielégítő áthidaló callus képződéssel gyógyult. A corticalisokon áthidaló callus látható. Interossealisan halvány fissura vonal még sejthető."
Így szinte napra pontosan 7 hét alatt teljesen összeforrt a törés és lábra is állhattam. Az első másfél hét után a BEMER gépnek köszönhetően nem éreztem a lábamban különösebb fájdalmat és közvetlenül az első lábra állásomkor sem mondtam volna meg, hogy el volt törve a lábam. Az ismerősök prognózisa, miszerint időjárás változáskor fogom érezni a törés helyén a fájdalmat, sem vált be, mert alig 3 hónappal a törés után a lábam tökéletes, nincsen továbbra sem bedagadva és nem fáj.
Úgy gondolom, ha nincs Dóra és István, és ha nincs BEMER gép, ez a gyógyulási fázis sem redukálódott volna ilyen nagymértékben. Orvosom, azóta is, ha szóba kerül a lábtörésem, még mindig csodálkozik a gyors felépülésemen. "

 

 

 

 


Tel: 06 20 460 4106


Facebook

 

Terápiás eszközök