BEMER terápia hatása az autisztikus viselkedésre

BEMER terápia

BEMER készülék bérlése minden napra!

BEMER terápia hatása az autisztikus viselkedésre


Évek óta köztudott tény, hogy a BEMER készülék sikerrel alkalmazható hiperaktivitás és koncentrációzavar kezelésére.
Viszonylag kevés információ áll azonban rendelkezésre ahhoz, hogy autista gyermekek szüleinek őszinte válaszokat adjunk a BEMER terápia várható hatásairól.
Néhány hónappal ezelőtt felkeresett bennünket kérdéseivel egy csupaszív, agilis anyuka.

Az ő ösztönzésére és hathatós segítségével tapasztalatgyűjtésbe kezdtünk, hogy minél hitelesebb és egyben autentikus segítséget nyújthassunk a sorstárs szülőknek.
Következzen hát az édesanya és gyermeke története, az eddigi 2 hónapos BEMER alkalmazás eredményei, saját levele alapján:


BEMER tapasztalat autizmus esetén

„Lányunknak már 3 éves korában észleltük másságát, ami hamarosan be is igazolódott: még óvoda előtt megkaptuk diagnózisát az autizmusról. Akkor még nem beszélt, nem adott hangokat, és rengeteget hisztizett minden ésszerű ok, vagy előzmény nélkül is.
Több helyen olvastam az emésztőrendszer betegségei és az idegrendszeri tünetek összefüggéséről, ekkor kezdtük el vizsgálni általános állapotát.
Az egészséges külső látszat ellenére azonban hamarosan kimutatták extra-magas tojásfehérje, glutén- és kazein intoleranciáját, ultrahangon kimutathatóak voltak belső szervi elváltozásai és gyulladásai. Speciális étrendet kezdtünk. A glutén- és kazeinmentesség mellett elhagytuk a cukrot, a magas hisztamin és oxalát tartalmú ételeket, és igyekeztünk minél tisztább, adalékanyag és színezékmentes alapanyagokból főzni, lecseréltük a tisztálkodó és mosószereket is.
A tehermentesített életmód és a természetes terápiák eredményeként szépen fejlődött, eljutott az integrált iskoláig, ahová SNI-sként  felvették normál gyerekek közé. Nagyon sokféle terápiát és fejlesztést kapott, de hirtelen hisztijei, és speciális étel-érzékenysége fennmaradt.
8 éves korában, 2014 nyarán jött a családunkba a nagybetűs ,„Köhögés”. Egy ártalmatlan balatoni nyaraláson kezdett el kislányom köhögni. Először megfázásnak gondoltuk, próbálkoztunk gyógyszerekkel, természetes szerekkel, de nem állt el. Ezt követően 1 hónap múlva szeptemberben allergiával, asztmával kezelték, de nem hatottak a gyógyszerek, antihisztaminok, befújók, és egyéb szerek. Sajnos állapota rosszabbodott, sokat fogyott. Ekkor refluxra gyanakodtunk, és már októbert írtunk. A folyamatos köhögés miatt alig evett és keveset aludt, mert a köhögés éjjel volt a legrosszabb, hiába aludtunk gyakorlatilag már ülve. Ekkor már a sok éjszakázástól a tűrőképességünk határára kerültünk. A refluxra olyan gyógyszereket kaphatott volna, amelyek nem fértek össze a korábban kimutatott allergiáival, így 3 hónapnyi sikertelen kezelést követően más utakat kellett keresnünk.
Voltunk néhány biorezonancia kezelésen, ami bevált, de a gép és a kezelő igen messze volt, nehéz volt időpontot egyeztetni, a gyereket eljuttatni és hazahozni, mindezt munka és iskola mellett. Ezért kerestem olyan gépet, amit otthon is használhatok.

Ekkor jött képbe a BEMER.

Rácsodálkoztam arra, hogy mi is ez voltaképpen?
Furcsa volt, hogy a kutatással töltött évek alatt nem jutott el hozzám az információ, hogy kb. 40 országban közel egy évtizede használják ezt a terápiát sokféle betegségnél és nagyon jók a tapasztalatok.

Szerettem volna többet tudni róla – ugyanígy volt ez az összes többi terápiánál is, mindig fontosnak gondoltam alaposan megismerni annak a terápiának a lényegét, amibe belekezdtünk.
Tovább kutattam, hogy miért ennyire fontos a keringés, mi is az, amiben ez a gép igazán segít. Nézegettem  YouTube videókat, BEMER konferencia-anyagokat, vérkeringésről képeket, és nagyon elgondolkodtam azon, hogy lányom esetében ez hogyan lehet működőképes.
 Láttam, hogy az összes méregtelenítő szerv (tüdő, máj, vese) tele van hajszálerekkel. Összeraktam egy mozaikot magamban a cukor-anyagcsere érszűkületet okozó hatásáról, talán ez a több szervben is fennálló érszűkület lehet az, ami nem engedi lányomat gyógyulni és fejlődni.
Miután a fontosabb paraméterekkel tisztába kerültem, ezután kikölcsönöztünk egy BEMER készüléket, ami mérföldkő volt az életünkben. Az ismeretlen eredetű köhögés 70%-a gyakorlatilag 2 héten belül elmúlt, és lányom egy sokkal nyugodtabb gyerek lett a 14.nap elteltével – mindenféle gyógyszeres kezelés nélkül.

Nagyjából 1 hónap után vettük észre, hogy nyugodtabbak vagyunk itthon, a hisztik 80%-ban eltűntek, sokkal élhetőbbé, normálisabbá váltak a napjaink. Többet volt köztünk a gyerek, jobban figyelt, többet kérdezett. Iskolai teljesítménye is javult. A BEMER minden szinten elindította őt a fejlődésben pl. beszéd, viselkedés, mozgása is könnyebbé vált, amit fantasztikus volt látni.
Mi elsősorban a köhögést céloztuk meg a terápiával, de ennél többet kaptunk: kevesebb „autizmust”, azaz merevséget és kényszert, és élhetőbb családi életet, több vidámságot.

A BEMER készüléket a Mediforte Egészségvédő Központtól kölcsönöztük ki, akik maximális támogatást és segítséget nyújtottak, és nyújtanak számunkra a mai napig a BEMER használatában.
Azt éreztem, hogy István és Dóra valóban kíváncsiak ránk, hogy fontosak vagyunk nekik. Nagyon türelmesek és nyitottak a közös gondolkodásra. Amellett hogy precíz kezelési tervet kaptunk a kölcsönzési időszakra a család minden tagja számára, az akut problémáknál sem maradtunk magunkra, lehetett javaslatot kérni, kérdezni szabadon.
Csodát nem ígértek, de tisztában voltak azzal, hogy a BEMER jó és működőképes terápia, és együtt szorítottak velem azért, hogy elmúljon a köhögés.


A BEMER terápiát egy nagyon jó lehetőségnek tartom, és szívesen ajánlom mindenkinek. Nekem is kellett idő, amíg megismerkedtem a módszer lényegi elemeivel, de nagyon megérte. Sok elérhető anyag, fényképekkel, nevekkel publikált esettanulmány van fent az interneten, amelyeket érdemes olvasni, átböngészni. Nyitottnak kell maradni az új dolgokra – ez nagyon fontos!

Egy idézettel búcsúzom.

"A felkészült elméket találja meg mindig a szerencse. Minden korban voltak újítók és voltak konzervatív szemléletű emberek. A haladást nem lehet feltartóztatni, de lehet elsők közt felszállni a jövőbe tartó vonatra, és lehet majd sírdogálni, hogy elment a vonat, miért nem szólt senki időben.
Hát mi szóltunk, s ha valaki nem hallja meg, az legyen az ő baja.
Saját bőrötökön tapasztalhatjátok meg, amit már oly sokan a történelem során, hogy az igazán újat képviselni soha nem könnyű.
Akit megfertőzött már az új, vaknak látja azokat, akik nem értik meg az új idők új szeleit"  Szendi Gábor

 

 

 

 


Tel: 06 20 460 4106


Facebook

 

Terápiás eszközök